Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’nin ilk yazılım Turcorn’u INSIDER, 500 milyon dolar daha küresel yatırım almayı başardı” şeklinde konuştu. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde düzenlenen Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Kacır, Türkiye’deki 7 teknoloji şirketinin milyar dolarlık değere ulaştığını belirtti.
Kacır, “Türkiye’nin ilk yazılım Turcorn’u INSIDER, 500 milyon dolar daha küresel yatırım almayı başardı. Onlarca ülkede faaliyet gösteren muazzam bir yazılım girişimi başarısından söz ediyoruz. Bu başarıların sayılarını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
2030 yılı itibarıyla Türkiye’den 100 bin teknoloji girişiminin ortaya çıkmasını ve bunlardan 100’ünün milyar dolarlık değer aşmasını amaçladıklarını ifade eden Kacır, “Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi bir oyun şirketiydi. Şimdi o oyun şirketinden 70’ten fazla yeni teknoloji girişimi ortaya çıktı. Her bir Turcorn, adeta bir teknoloji girişimi kuluçkasına dönüşüyor” açıklamasında bulundu. Bakan Kacır, gelecekte büyük şirketlerin Türkiye’nin AR-GE ekosistemini daha güçlü bir şekilde destekleyeceğini ve TÜBİTAK Enstitüsü ile üniversiteleri daha da yakınlaştırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
