Ağustos 2019’e ait Ar-Ge, inovasyon, teşvik, yatırım, üretim, teknoloji, tasarım konularında öne çıkan başlıkları sizler için derledik.
KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNDE E-AKADEMİ DÖNEMİ BAŞLIYOR
Yeni sistemde anlatımlı ders videoları, interaktif ve etkileşimli ders içerikleri, e-Kitap ve sınav soruları yer alıyor. Girişimci adayları, KOSGEB tarafından eğitim müfredatı olarak hazırlamış olduğu “KOSGEB Girişimcilik El Kitabı” kitabına da e-Akademi üzerinden mobil telefonları, tabletleri ve bilgisayarları aracılığı ile istedikleri zaman ulaşabilecek.
“TEKNOLOJİ ODAKLI SANAYİ HAMLESİ” İLE ÖNCELİKLİ ÜRÜN YATIRIMLARINA CAZİP TEŞVİK
07 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Resmi Gazete kararına göre “Öncelikli Ürün Listesi”nde yer alan ürünlere ilişkin yatırımların desteklenmesi amacıyla “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı” devreye girecek ve yatırımcılara “Faiz veya kar payı” desteğinin yanı sıra “Hibe Desteği” sağlanacak.
YATIRIMINI TAŞIYAN “HAZIR GİYİM VE DERİ GİYİM İMALATÇILARINA” VERGİ TEŞVİKİ
1.ve 2. bölgelerde hazır giyim, deri ve deri mamulleri sektörlerinde faaliyette bulunan işletmelere ait makine ve teçhizatın, işletmenin kendisi veya farklı bir işletme tarafından 31/12/2020 tarihine kadar belirlenen illere taşınması suretiyle yapılan yatırımlara vergi teşviki sağlanacak.
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ (KKYD) BAŞVURULARI ALINMAYA BAŞLANDI
Tüzel Kişiler
Yeni tesis: 2.500.000 ₺, Tesis tamamlama: 1.750.000 ₺, Kapasite artırımı: 1.250.000 ₺
Gerçek Kişiler
Yeni tesis: 1.250.000 ₺, Tesis tamamlama: 1.000.000 ₺, Kapasite artırımı: 750.000 ₺
YATIRIM TAKİP MODELİ İLE BAKANLIKLAR’DAN YATIRIMCIYA DESTEK
“Yatırım Takip Modeli” ile Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardaki yatırımlara öncelik tanınarak, belirlenen kriterleri taşıyan yatırımcılar ‘Yatırım Ofisi Destekli Proje’ niteliği kazanacak. Bu projelerin işlemleri öncelikli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.