Olağanüstü Hal Kapsamında Bölgesel Kalkınma ile Yatırım Teşviklerine İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kararnamesi Yayımlandı

14 Mar, 2023 | Duyuru

Olağanüstü Hal Kapsamında Bölgesel Kalkınma ile Yatırım Teşviklerine İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kararnamesi Yayımlandı

Yatırım Teşvik Belgeli Bazı Yatırımların Tamamlanmış Sayılması

6.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde yapılmakta olan yatırımlar için Genel Teşvik uygulamaları kapsamında düzenlenen ve 6.02..2023 tarihi itibarıyla;

Yatırım süresi biten ve tamamlama vizesi yapılmamış yatırım teşvik belgeleri talep alınmaksızın,

Yatırım süresi devam eden yatırım teşvik belgeleri ise bu karar yürürlüğe girmesi itibari ile 3 ay içinde talep edilmesi halinde Yatırım teşvik belgesindeki kayıt ve şartlar aranmaksızın mevcut haliyle tamamlanmış sayılır.

Afat bölgesi olarak kabul edilen yerlerde yapılmakta olan yatırımlar için Bölgesel, Büyük Ölçekli Ve Stratejik yatırım teşvik uygulamalarına istinaden düzenlenen ve 06.02.2023 tarihi itibarıyla tamamlama vizesi yapılmamış teşvik belgeleri bu karar yürürlüğe girmesi itibari ile 3 ay içinde talep edilmesi halinde , yatırım teşvik belgesinde kayıtlı desteklerin durdurulması ve yararlanılan desteklerin geri alınmaması suretiyle Yatırım teşvik belgesindeki kayıt ve şartlar aranmaksızın mevcut haliyle tamamlanmış sayılır.

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Alınan Tedbir

6.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde Cumhurbaşkanınca belirlenecek il ve ilçelerde gerçekleştirilecek yatırımlara yönelik yatırım teşvik belgesi düzenlenebilmesi için değerlendirme komite kararı aranmayacaktır.

 

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Share This