TÜBİTAK TEYDEB Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı Açıldı

15 May, 2020 | Duyuru

TÜBİTAK TEYDEB Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı Açıldı

TÜBİTAK TEYDEB Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı Açıldı.

Müşteri gereksinimlerini karşılayan çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge yolu ile ticarileşebilir çıktılara dönüştürülmesi hedeflenen çağrı ile

  • Proje çıktısının Müşteri Kuruluş tarafından ticarileştirileceği,
  • Ar-Ge çalışmalarının Tedarikçi Kuruluş tarafından gerçekleştirildiği,
  • Müşteri Kuruluşun, Tedarikçi Kuruluşun Ar-Ge maliyetlerine katkı sağladığı,
  • Hızla ürüne dönüşebilecek ve yüksek ticarileşme potansiyeline sahip Ar-Ge projeleri desteklenecektir.

 

Çağrı Kodu: Sipariş Ar-Ge – 2020

Çağrı Takvimi:

Çağrı Açılış Tarihi: 14 Mayıs 2020

Ön Kayıt İçin Son Tarih: 17 Ağustos 2020, 17:00

PRODİS başvuru gönderim tarihleri: 15.06.2020-31.08.2020

Çağrı Bütçesi: 30.000.000 TL

Proje Bütçe Üst Sınırı: 2.500.000 TL

Ödeme Şekli: Müşteri Kuruluş dönemsel olarak gerçekleşen proje giderlerinin %40’ını Tedarikçi Kuruluşa ödeyecek; TÜBİTAK giderleri değerlendirdikten sonra “kabul edilen harcama tutarının” %40’ını Tedarikçi Kuruluşa hibe olarak verecektir.

Proje Süresi Üst Sınır (Projeler 2 aşamalı planlanacaktır; 1. aşama ürün/süreç geliştirme, 2. aşama ticarileşme süreci): 1. aşama en fazla 24 ay, 2. aşama en fazla 24 ay

 

Destek Ödeme Şekli:

  • Dönemsel, yılda 2 dönem, dönem sonu devam eden 2 ay içinde teknik ve mali raporlama ile
  • Sadece  Tedarikçi Kuruluşa ürün/süreç geliştirme aşamasında destek verilecektir.
  • Müşteri Kuruluş tarafından dönemsel harcamaların %40’ı, TÜBİTAK tarafından dönemsel desteklemeye esas harcama tutarının %40’ı oranında destek

Desteklenecek Giderler:

  • Personel giderleri
  • Seyahat giderleri
  • Danışmanlık giderleri
  • Hizmet alım giderleri
  • Alet, teçhizat, yazılım, yayın alım giderleri
  • Malzeme ve sarf giderleri

Çağrıya Özel Koşullar:

  • Müşteri Kuruluş-Tedarikçi Kuruluş ortaklı başvuru zorunludur.
  • İşbirliği sözleşmesi imzalanır.
  • KOBİ ölçekli olmak şartıyla birden fazla Tedarikçi Kuruluş projede ortak olarak yer alabilir.
  • Bu çağrı kapsamındamuhatap kuruluş Müşteri Kuruluştur.
  • Tedarikçi Kuruluşun KOBİ ölçekli kuruluş olma zorunluluğu vardır; Müşteri Kuruluş KOBİ veya büyük ölçekli olabilir.
  • Projeler2 aşamalı planlanacaktır; ilki ürün/süreç geliştirme, ikinci aşama ise ticarileşme sürecidir.
  • Fizibilite Raporu ve Ticarileşme Raporu sunulacaktır.
  • Başvuruda Müşteri Kuruluş ve Tedarikçi Kuruluş bünyesinde proje konusu ile ilgili en az lisans derecesine sahip minimum 1 personelin yer alması zorunludur.
  • Müşteri Kuruluş bünyesinde üretilen bir ürünün Tedarikçi Kuruluş tarafından üretilmesine yönelik proje başvuruları desteklenmez.
  • 5520 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre ilişkili kişi kapsamında olan kuruluşlar Müşteri ve Tedarikçi Kuruluş olarak aynı projede yer alamaz.
  • Proje ortaklarının birbirinden aldığı danışmanlık ve hizmet alım giderleri desteklenmez.
  • 5520 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre Müşteri Kuruluş ya da Tedarikçi Kuruluş için ilişkili kişi kapsamında olan kuruluşlardan alınan danışmanlık ve hizmet giderleri desteklenmez.
  • Genel giderler desteklenmez.
  • Müşteri kuruluşa ait giderler desteklenmez.
  • Ticarileşme aşamasına ait giderler desteklenmez.
  • Bu çağrı kapsamında ön ödeme yapılmaz.

Proje değerlendirme Kriterleri:

  • Ziyaretli hakem değerlendirmesi,
  • Değerlendirme boyutları:
    • Projenin endüstriyel Ar-Ge içeriği, teknoloji düzeyi ve yenilikçi yönü
    • Proje planı ve kuruluşun altyapısının uygunluğu
    • Proje çıktılarının ekonomik yarara ve ulusal kazanıma dönüşebilirliği
  • Çağrı eşik alt puan değeri: 60
  • Grup Yürütme Kurulu tarafından belirlenen aşağıdaki Kritik tespit maddelerinde projenin desteklenme ihtimali düşüktür (desteklenmemesi önerilebilir)
    • Kritik tespit 1) Projedeki tüm Ar-Ge faaliyetleri proje başvurusundan önce kuruluş tarafından tamamlanmış olup, kuruluşun çözmesi gereken teknik/teknolojik bir problem bulunmamaktadır.
    • Kritik tespit 2) Kuruluşun Ar-Ge çalışmalarına katkısı yoktur. Projedeki Ar-Ge çalışmaları hizmet alınan kurum/kuruluş tarafından yapılacaktır.
    • Kritik tespit 3) Proje çıktısının, teknik/teknolojik/yasal/hukuki açıdan yapılabilme, kullanılabilme veya endüstriyel uygulamaya dönüşme olasılığı yoktur.
    • Kritik tespit 4) Proje endüstriyel Ar-Ge içermeyen ve sadece üretim/laboratuvar altyapısı oluşturmaya yönelik yatırım amaçlı bir projedir.
    • Kritik tespit 5) Kuruluşta, proje konusu ile ilgili en az lisans derecesine sahip herhangi bir proje personeli yoktur.

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Share This