Dijital Dönüşüm Ofisi Kapatıldı

28 Mar, 2025 | Haber

Cumhurbaşkanlığına bağlı ofis ve politika kurullarında yapılan düzenlemeler, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Finans Ofisi ve İnsan Kaynakları Ofisi kapatılırken, Yatırım Ofisi’nin adı “Yatırım ve Finans Ofisi” olarak değiştirildi.

“Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 183 sayılı Kararname ile Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Dijital Dönüşüm Ofisi, Finans Ofisi ve İnsan Kaynakları Ofisi kapatıldı. Yatırım Ofisi’nin adı ise “Yatırım ve Finans Ofisi” olarak değiştirildi. Ayrıca, bu ofisin hizmet birimleri içinde Finans Dairesi Başkanlığı kuruldu ve bu başkanlığa finansal sektör verilerinin analizi, finansal yapının geliştirilmesi, yeni finansal araçların sisteme kazandırılması, finansal teknolojilerin geliştirilmesi ve katılım finansı gibi stratejiler geliştirme görevleri verildi. Ayrıca Yurtdışı Faaliyetler Dairesi Başkanlığı’nın görevlerinde de bazı düzenlemeler yapıldı.

Kararnamede, kapatılan ofislerin geçiş sürecine dair hükümler de yer aldı. Kapatılan ofislerde görevli başkan ve başkan yardımcılarının görevleri sonlandırıldı. Ofislere ait taşınır, taşıt, araç, gereç ve malzeme, yazılı ve elektronik ortamdaki tüm kayıtlar, belgeler, borç ve alacaklar ile hak ve yükümlülüklerin devri ve tasfiyesi Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak.

Siber Güvenlik Başkanlığı hakkında da düzenleme yapıldı. 177 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Siber Güvenlik Başkanlığının görev alanına kamunun dijital dönüşümü, yapay zeka uygulamaları ve Dijital Türkiye (e-Devlet) hizmetlerinin sunumu gibi yeni görevler eklendi. Ayrıca, kurumlar arası işbirliğini artırma görevleri de verildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne bağlı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün görev alanı genişletildi. Artık kamu personel istihdam planlaması ve alım süreçleri, kamu kurumlarındaki istihdam ilanlarının şeffaf bir şekilde paylaşılması, insan kaynağı yönetimi ve devlet teşkilatındaki birimlerin elektronik ortamda tanımlanması gibi ek görevler de bu Genel Müdürlüğün sorumluluğunda olacak.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üzerinde de bazı değişiklikler yapıldı. Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’nun adı “Sağlık Politikaları Kurulu,” Sosyal Politikalar Kurulu’nun adı “Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu” ve Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’nun adı ise “Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu” olarak değiştirildi. Ayrıca, “Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu” adıyla yeni bir kurul oluşturuldu.

Yeni düzenlemelerle, Sağlık Politikaları Kurulu sağlık sisteminin gelişimi, tıbbi teknolojilerin yerlileştirilmesi ve bağımlılıkla mücadele gibi alanlarda politika önerileri geliştirecek. Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu, gençlerin gelişimini destekleyici ve kötü alışkanlıklardan koruyucu politikalar üretecek. Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu, gıda sağlığı ve güvenliği, ürün arzının artırılması ve su kaynaklarının verimli kullanımı gibi alanlarda çalışmalar yapacak. Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu ise afet öncesi, sırasında ve sonrasındaki çalışmalarla ilgili politika önerileri geliştirecek, yerel yönetimler arası işbirliğini artıracak ve afet riski taşıyan yapıların dönüştürülmesi için stratejiler belirleyecek.

Kaynak

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Share This